[caption id="attachment_25130" align="alignnone" width="700"] Ugnsbakad lax med honung och sesamfrön serveras med wokade grönsaker och hoisinsås. Enkelt och gott, perfekt till vardagen![/caption] Lax med asiatiska smaker och grönsakswok Antal: 2 port Tid: 30 minuter 2 bitar lax à 125 g 1 krm salt 1 krm svartpeppar 2 msk honung 2 msk vita sesamfrön eller vita vallmofrön Grönsakswok 1 broccolistånd 150 g blomkål, ca 1/4 litet huvud 1 liten morot 5 champinjoner ½ röd chili ½ msk rapsolja 1 dl hoisinsås 50 g cashewnötter eller jordnötter Tips! Hoisinsås hittar du oftast på hyllan med utländska matprodukter. Färsk hackad koriander sätter extra piff på maträtten! Gör så här! Sätt ugnen på 225°. Påbörja woken strax innan laxen sätts in i ugnen. Grönsakswok: Ansa broccoli och blomkål och dela i mindre buketter. Skala och skiva morot, ansa och skiva champinjonerna. Skiva chilin. Lägg laxen i en ugnsform, salta och peppra. Ringla över honungen och strö över sesamfröna. Tillaga i ugnen i 5 minuter. Låt stå och vila 5 minuter, övertäckt, innan servering. Börja fräsa svampen i en panna. När vätskan är borta, tillsätt lite olja och de andra grönsakerna. Stek inte för länge, de ska ha lite tuggmotstånd! Häll på hälften av hoisinsåsen och dra av pannan från värmen. Hacka nötterna och vänd ner i woken. Servera direkt med laxen och resterande hoisinsås. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin