[caption id="attachment_25649" align="alignnone" width="700"] Asiatisk fisksoppa med kokosmjölk, lime, citrongräs och chili. Välsmakande både varma och kalla dagar. Foto Christina Uhlin[/caption] Asiatisk fisksoppa med kokosmjölk, lime, chili och koriander God fisksoppa med asiatiska smaker. Koriandern som är över kan du förvara i kylen upp till en vecka och fisksås kan man numera köpa i små flaskor. Hittar du inte fisksås och limeblad så ta lite extra limesaft och blanda en något starkare fiskbuljong. Och citrongräset som blir över kan du frysa in. Antal: 2 port Tid: 30 minuter 250 g fryst fisk, t.ex lax eller torsk salt och peppar ¼ purjolök, ca 100 g 1 morot, ca 100 g 100 g potatis, ca 2 medelstora 1/2 röd chili, spansk peppar ½ citrongräs 5 kaffirlimeblad 1 tsk rapsolja till stekning 2 dl blandad fiskbuljong av tärning eller konc fond 400 ml kokosmjölk 1 lime, pressad saft 1 msk fisksås ½ kruka koriander 100 g skalade räkor Gör så här! Dela fisken i mindre bitar, ca 2×2 cm, salta och peppra och låt ligga. Skölj och skiva purjolöken. Skala (eller bara tvätta) och skiva moroten. Skala (eller bara tvätta) potatisen och skär i mindre bitar. Kärna ur chilin för mindre hetta, eller behåll fröna för mer hetta, strimla tunt. Banka och skär citrongräset i mindre bitar. Fräs grönsakerna nästan mjuka i en kastrull med oljan, citrongräs och limeblad. Häll på buljong och kokosmjölk, limesaft och fisksås. Låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner fisken i kastrullen. Sjud tills fisken är klar, ca 5 minuter. Hacka och vänd ner koriandern. Vid servering, toppa med räkor. Tips! I frysdisken finns mycket fisk att välja på. Spelar inte så stor roll vilken sort du tar. Huvudsaken att den delas i lika stora bitar. Olika fisksorter i bitar har inte så stor skillnad i tillagningstid. Vissa butiker har frysta lax- och torsktärningar Givetvis går det bra med färsk fisk med. För ännu mer smak, bryn fiskbitarna i en het panna innan du lägger ner dom i soppan. Då behöver fisken bara ca 1-2 minuter sjudning för att bli klar. God fisksoppa med asiatiska smaker. Koriandern som är över kan du förvara i kylen upp till en vecka och fisksås kan man numera köpa i små flaskor. Hittar du inte fisksås och limeblad så ta lite extra limesaft och blanda en något starkare fiskbuljong. Citrongräs och limeblad är endast för smak och ska ej ätas. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin