[caption id="attachment_25808" align="alignnone" width="700"] 3 goda och hemgjorda sillinläggningar gör du enkelt med 5-minuterssill. Gör både krämiga och klara sillar så får du en riktigt härlig påskbuffé. Länkar till fler sillrecept hittar du här i inlägget. Du får inte missa min supersnabba brantevikssill![/caption] Snabb Brantevikssill - RECEPT Matjesilltårta - RECEPT Krämig sill med västerbottensost Jättegod och krämig sill med västerbottensost och mandel. Passar perfekt till våra högtider. Antal: 4 portioner Tid: 10-15 minuter + tid i kyl 1 st 5 minuterssill à 420 g 2 dl crème fraiche 1 ½ dl grovt riven västerbottensost, ca 75 g 3/4 tsk salt ½ tsk grovmalen svartpeppar 10 st sötmandlar Garnering krasse 5-7 st sötmandlar, hackade Tips! 5-minuterssillen är en färdig inläggningssill som inte behöver vattnas ur (som saltsillen) och som passar bra att blanda med en klar eller krämig lag/sås. Låt gärna sillen stå ett dygn innan den serveras. Sillen håller ca 3-5 dygn i kyl om den är orörd. De med en klar lag håller oftast lite längre. Alla sillar räcker till fler än 4 portioner om den serveras på en buffé. Örtsillen går även bra att göra på matjessill. Gör så här! Låt sillen rinna av ordentligt. Dela den i mindre bitar. Rör ihop crème fraiche och ost. Smaka av med salt och peppar. Tänk på att osten ger sälta. Hacka mandeln och vänd ner ihop med sillen i blandningen. Låt stå ett dygn för bäst smak. Garnera med krasse och hackad mandel vid servering. Inlagd sill i hovmästarsås - RECEPT Citron- och fänkålssill Lägg in egen sill till påsk! Den här har fin smak av fänkål och citron. Antal: 4 portioner Tid: 10 minuter + tid i kyl 1 förp 5-minuterssill, 420 g 1 fänkål 1 citron 2 dl strösocker 1 dl ättiksprit, 12 % ½ dl vatten ½ tsk salt Gör så här! Låt sillen rinna av och skär den sedan i mindre bitar. Ansa och strimla fänkålen fint. Tvätta och skiva citronen, ta bort ev kärnor. Koka upp socker, ättiksprit, vatten, salt, citron och fänkål. Låt svalna. Varva sill och lag på en väl rengjord burk. Förslut med lock och sätt in i kyl. Örtmarinerad sill Antal: 4 portioner Tid: 10-15 minuter + tid i kyl 1 pkt 5-minuterssill, 420 g ½ dl grovt hackad dill, ca 20 g ½ dl grovt hackad gräslök, ca 20 g ½ dl klippt krasse, ca 50 g ½ tsk salt ½ tsk strösocker ½ msk citronsaft 1 ½ dl rapsolja Gör så här! Låt sillen rinna av ordentligt och skär i mindre bitar. Lägg resterande ingredienser i ett högt kärl och mixa snabbt ihop med en stavmixer. Blanda ner sillen i örtoljan och lägg upp i väl rengjord burk. Sätt på locket. Låt stå 1 dygn före servering.