På bilradion spelas Ulf Lundells "när jag kysser havet". Nordvästra Skåne visar upp sej från sin bästa sida med sol och vyer som exploderar i vackra höstfärger, och jag är på väg mot Bjärefågel för ett studiebesök. [caption width="2059" align="alignnone"] Tagetesfält och stengärde.[/caption] [caption width="2448" align="alignnone"] Mitt sällskap för dagen. Malin Broman, kock och matskribent och Sia Andersson , kommunikationsansvarig på Bjärefågel.[/caption] [caption width="2448" align="alignnone"] Dagens outfit.[/caption] [caption width="2448" align="alignnone"] Och dagens huvudattraktion. Ser du hjärtat? jag fick något av en gullchock. Detta är kycklingar som mår bra![/caption] [caption width="2448" align="alignnone"] Hej, hej! [/caption] Bjärefågel föder upp sin kyckling på GMO-fritt vegetabiliskt foder, där basen är majs. Därav den kallas bl.a för majskyckling. Rasen är Rowan Ranger och är en vacker fågel som växer långsamt. Att kycklingen växer långsamt, har mer plats att röra sej på än normalt, resulterar i en kyckling som mår bra och då även smakar bättre. När det är dags för transport och slakt, så plockas varje kyckling upp för hand. En och en. Inga maskiner, ingen stress. Och ingen saltlake tillsätts i de oförädlade produkterna. Bjärefågel är ganska småskaligt jämfört med andra kycklinguppfödare, men bjärekyckling finns att köpa i de flesta stora butiker i Sverige. // Sandra