Efter någon timmes förberedelser i köket så var det dags att smaka på maten. Alla kockar hade gjort sin tolkning där givetvis huvudråvaran var skrei. Vissa rätter var fantastiska, men några höll inte riktigt måttet. [caption id="attachment_8645" align="alignnone" width="430"] Jostein Medhus berättar mer om huvudråvaran.[/caption] [caption id="attachment_8671" align="alignnone" width="430"] Jag och fransosen Thiabault. Väligt trevlig person![/caption] [caption id="attachment_8648" align="alignnone" width="430"] Stefan Karlsson, Sverige i full gång. Musslorna var en del av såsen.[/caption] [caption id="attachment_8652" align="alignnone" width="430"] Ben pollinger, USA.[/caption] [caption id="attachment_8653" align="alignnone" width="430"] José Cordeiro, Portugal och Hung Fai, Spanien.[/caption] [caption id="attachment_8654" align="alignnone" width="430"] Stefan Karlsson, Sverige.[/caption] [caption id="attachment_8655" align="alignnone" width="430"] Gerald Zogbaum, Tyskland.[/caption] [caption id="attachment_8656" align="alignnone" width="430"] Gerald Zogbaum, Tyskland; "Himmel un Äd". Rimmad skrei med potatisskum, äpplepuré och en ravioli fylld med blodpudding, Raviolin var underbar!![/caption] [caption id="attachment_8657" align="alignnone" width="430"] Simon Hulstone, England; skrei med smak av fänkål, palsternackspuré, och en verjus- och vårlökssmörsås (verjus är juicen från gröna omogna druvor). Den bästa palsternacksspurén jag någonsin smakat! Len, krämig och perfekt balanserad.[/caption] [caption id="attachment_8660" align="alignnone" width="430"] Jostein Medhus, Norge; Fantastisk rätt! 3 olika sorters skocka och spenatpuré (om jag minns rätt..) Mycket smaker och härlig presentation![/caption] [caption id="attachment_8661" align="alignnone" width="430"] José Cordeiro, Portugal; Josés skrei fick tillagas i olivolja på låg temperatur. Till det en kikärtspuré med rökt skinka. Typ en prosciuttoskinka.[/caption] [caption id="attachment_8662" align="alignnone" width="430"] Ben Pollinger, USA; chowder med skrei, rostad paprika, lök med mera. Skinnet hade han torkat krispigt i ugnen. Inte min favoriträtt. Smakade alldeles för lite .[/caption] [caption id="attachment_8658" align="alignnone" width="430"] Stefan karlsson, Sverige; "White food". Rimmad skrei med krämig sås på blåmusslor och ostron samt ansjovisglacerade vita rotfrukter. Smörstekta brödsmulor. Vaktelägg.Definitivt en av de bästa rätterna för kvällen! Perfekt tillagad skrei, bra sälta och ljuvlig smak. Spot on![/caption] [caption id="attachment_8659" align="alignnone" width="430"] Thiabault Tournaire, Frankrike; skrei med en citron- och pankocrust samt en potatispuré med salvia, rostade hasselnötter. Citronen tog över och inte den roligaste presentationen.[/caption] [caption id="attachment_8663" align="alignnone" width="430"] Hung Fais tolkning; "The nomad´s trip" Fais skrei fick sällskap av en piquillokräm, pil-pilsås på oliver, senap, olivolja, ägg och pickles. Väldigt smakrik![/caption] Det var i det stora hela en väldigt trevlig kväll! Vi var alla dock trötta och gav upp ganska tidigt. (strax efter midnatt eller så...) Dagen efter var det ju dags att bege oss ut med fiskebåten! Stora fiskar och roliga bilder utlovas! Foto: Marius Fiskum