...är jag kanske inte på en måndagmorgon. Jag är smått förvirrad och gör konstiga saker. Med ett något ansträngt humör.. Jag och vår konditor Irene var på en sockerprovning härförleden. Låter kanske knasigt med en sockerprovning, men det är stor skillnad på socker och socker! Ser annorlunda ut, har olika konsistenser och det skiljer sig mycket i smaken. När du kokar din kolasås nästa gång så prova att byta ut strösockert mot tex ljust muscovadoråsocker. Det har en fyllig karamell- och smörkolasmak. Eller varför inte mörkt muscovadoråsocker i en chokladkaka smaksatt med lakrits? Mörkt muscovadoråsocker är lite salt och smakar lakrits och förhöjer smaken på tex en chokladkaka. En nypa strösocker när du steker löken till tomatsåsen ger underbar fyllighet åt såsen. Eller prova att rulla kycklingen lätt i lite farinsocker innan de steks! Nu ska vi inte äta så mycket socker tänker ni. Nej, det ska vi inte! Men det är bättre att använda lite och av bra kvalitè i mat och bakning än att trycka i sig 1 kg lösgodis på lördagkvällen. Vi blev även bjudna på fantastiska små petit fours av Lina Olsén som var finalist i årets konditor. Petit fours är små bakverk som funnits sen 1800-talet och spås bli nästa baktrend. Linas petitfourrecept kommer snart upp här på bloggen! [caption id="attachment_7767" align="alignnone" width="430"] Sockerprovning; farinsocker, ljust-och mörkt muscovadosocker, rörsocker med mera.[/caption] [caption id="attachment_7768" align="alignnone" width="430"] Lina Olsén kokar kolasås.[/caption] [caption id="attachment_7769" align="alignnone" width="430"] Kolasås på olika sorters socker.[/caption] [caption id="attachment_7770" align="alignnone" width="430"] Petit fours[/caption] [caption id="attachment_7772" align="alignnone" width="430"] Petit fours[/caption] [caption id="attachment_7773" align="alignnone" width="430"] Vi var många som var sötsugna..[/caption]