I våras ansökte jag om ett kreativitetsstipendium till Athen. Och jag fick det! Vecka 29 och vecka 30 hade jag tillgång till Ariane Wahlgrens hus i Athen och 10 000 kr i fickan. Tog med mig en väninna, sen blev det en blandning av mat, bad, sightseeing, lite kultur, museum, båtutflykt till Agistri, utomhusbio, shopping, mer mat och mer bad. [caption id="attachment_19675" align="alignnone" width="640"] Athen låg på ca 32-37 grader, men det blåste ljuvligt på kullen. Om du vill se fler kvällsbilder från den kvällen hittar du de bilderna på Instagram @sandrapalmqvist[/caption] Huset ligger i stadsdelen Koukaki. Väldigt nära Akropolis och precis bredvid Filopappos kulle. Från kullen har man en magisk utsikt över Athen och Akropolis. Vi var där uppe en kväll och avnjöt ett glas bubbel, med ögonen mot Akropolis och det fantastiska kvällsljuset. [caption id="attachment_19676" align="alignnone" width="700"] Både ljuset, luften och utsikten var underbara just den kvällen![/caption] [caption id="attachment_19672" align="alignnone" width="360"] Har många bilder på Akropolis. Visste du att det förstördes i ett krig? Och inte alls av tiden och naturens vädermakter. Det visste inte jag.[/caption] [caption id="attachment_19660" align="alignnone" width="480"] oliver, oliver och mera oliver. Överallt såldes det oliver![/caption] Givetvis blev det mycket mat när i Aten. Huset ligger väldigt centralt och det var gångavstånd till det mesta. Utom havet då. Gågatan Drakou låg rätt nedanför oss och var fylld med små sköna restauranger och barer. Var inte på ett enda ställe utan att testa deras tzatziki. Och tro mig! Det kan vara stor skillnad. Bästa maten var på ett hak jag inte ens minns namnet på. Vi skulle gå på utomhusbio och bion låg precis nedanför Akropolis, men där var givetvis också tonvis med turister och överfyllda uteserveringar. Till slut satte vi oss på ett ytterst litet hak på en bakgata långtifrån turisthorderna, som jag gissar låg i utkanten av västra delen av området Plaka, och där åt vi en fantastisk tapasmåltid! Men oftast är det så, att de ställen eller platser där man minst anar, är där saker och upplevelser är som bäst! [caption id="attachment_19659" align="alignnone" width="640"] Auberginesallad. Många av salladerna var egentligen mer som röror.[/caption] [caption id="attachment_19662" align="alignnone" width="640"] Helgrillad fisk på matmarkanden.[/caption] [caption id="attachment_19661" align="alignnone" width="480"] Fetaost.[/caption] [caption id="attachment_19667" align="alignnone" width="640"] Tomater med fetaröra.[/caption] [caption id="attachment_19668" align="alignnone" width="640"] Tempura på zuccini med en myntakräm.[/caption] [caption id="attachment_19670" align="alignnone" width="640"] Cykeltur på Agistri.[/caption] En dag cyklade vi runt på Agistri. Lite småkorkat med tanke på värmen. Vespa hade ju egentligen varit det bästa. Och man hade hunnit se lite mer. Ön var inte stor, men backarna branta och mycket serpentinvägar. Badvikarna var dock drömmiga och vattnet helt kristallklart. Här ska jag ta med mig Daniel någon gång. [caption id="attachment_19671" align="alignnone" width="700"] Man ångrar aldrig ett bad ;).[/caption] [caption id="attachment_19669" align="alignnone" width="640"] mellanmål...[/caption] [caption id="attachment_19657" align="alignnone" width="700"] Utsikt från husets takterrass.[/caption] [caption id="attachment_19658" align="alignnone" width="640"] Triss i folka![/caption] [caption id="attachment_19656" align="alignnone" width="480"] Ariane Wahlgren.[/caption] [caption id="attachment_19655" align="alignnone" width="480"] Ariane Wahlgren. Denna bilden är bara så jäkla underbar![/caption] Jag var borta i 9 dagar i Aten. Lämnade samma dag som de fruktansvärda bränderna härjade. Dagarna före och efter Aten var det packning och röj, tvätt, bokläsning, en inflyttningsfest, umgåtts med min mamma och hängt med mina pojkar. Hade en semestervecka i juni med och då gjorde vi många utflykter. Nu var det fokus på mamma och sen min resa. Ska ha en semestervecka till i augusti och även mer semester senare i år. Jag gillar inte att smälla all semester på ett bräde + att min bättre hälft hade 3 veckors osammanhängande semester. En i juni, en i augusti och en i oktober. Jag försöker parera in dessa...han gör det inte lätt för mig. Tanken var att köksrenoveringen skulle gått igång i juni, men viktigare saker kom emellan. Jag tänker att det är absolut inte hela världen och köket vi har nu är ju funktionellt, men vi vill ha in stor kyl och frys och då måste vi riva det gamla köket. Det är annorlunda mått (mycket djupare än standard) och vi har inget förråd att ställa eventuella extra kylar/frysar i tyvärr. Blir nog bra till slut. Jag lovar att visa både före- och efterbilder. Kanske t.o.m röran mitt i med. Hoppas att du har och får en fortsatt fin sommar! PUSS//Sandra