Eftersom jag är något beroende av mazarinkakor har jag vidareutvecklat receptet lite; mer mandelmassa, citrussmak, ännu saftigare, mer kärlek (läs smör...) och dessutom helt glutenfri! Det finns hundratals liknande recept, men just detta gillar jag mycket! 500 g rumstempererad mandelmassa med hög mandelhalt. Ingen såndär "hittepå" där man får leta efter mandeln med pincett. Eller varför inte göra din egen? 125 g riktigt smör, rumstempererat. finrivet skal (cest) av 2 citroner. Lime funkar det med. 1 tsk bakpulver 1 dl strösocker 1 dl skållad och grovhackad mandel 4 st medelstora ägg, rumstempererade. 50 g hackad mörk choklad Vispa ihop mandelmassa, smör, cest, bakpulver och socker med elvisp i en bunke. Rör ner choklad och mandel. Tillsätt till sist äggen ett i taget under omrörning. Blanda väl! Häll upp smeten i en välsmord rund springform med avtagbar botten och baka i mitten av förvärmd ugn på 175 grader i cirka 40-45 minuter. Låt svalna i formen. Servera ljummen med iskall lösvispad grädde och garnera med de bär du gillar bäst! Det är läge för jordgubbar just nu. Eller ta blandad kompott från frysdisken! Puss//Sandra