Jag svär fortfarande som en borstbindare, äter för mycket choklad, tränar för lite, gillar rödvin för mycket och slåss med demoner som så alla andra människor. Men, jag har har fått leva och uppleva ännu ett år! Det är inte illa pinkat faktiskt. Mitt mål för 2014 var att göra saker jag aldrig gjort förut. Både privat och på jobb. Mitt andra år som matredaktör på Allers har varit fartfyllt. Jag ångrar inte en sekund att jag la kockjobbet åt sidan. Tack 2014! Du har gett mig mycket: Provade på afrikans dans. Väldigt självutlämnande. Det var liksom fler musiker än deltagare... Blev headhuntad till Sveriges Mästerkock. Juryn skulle få ny luft. Var med in i det sista, men klarade mig inte hela vägen. De tyckte jag var för snäll...eller var det för att jag råkade säga till Marcus Aujalay att det var härligt att jag inte var den kortaste personen denna dag?! Gick på en surdegskurs hos Jan Hedh. Lagade mat med en kock från Kadeau när vi var på ett Eva Solo event i Danmark. Gick på min första countreykonsert. Bevakade Årets kock i Stockholm. Fick följa med Ola och Sebastian från Saltimporten i Malmö på ett cateringevent i Köpenhamn. Var med i Juryn i Sydsvenskans årliga kräfttest tillsammans med bl.a Titti Quarnström från restaurang Bloom i Malmö. Åkte till Marocko för att lära mig kitesurfa. Kom hem blåslagen och med ett diskbråck i nacken... Fick vara med och laga mat till ett event med MAD-damerna i Malmö. Gick på mat- och dryckrelaterade mässor och festivaler. Bl.a "Älska mat-mässan", öl-och whiskeyfestivalen, åt mig igenom matstånden på Malmöfestivalen, Skånes matfestival i Brösarp. Provade på crossfit.. Och lagat väldigt, väldigt mycket mat! Jag hoppas du gillar mina recept och att vi ses nästa år med! Ett riktigt Gott nytt år till dig! Kram, Sandra, stolt matredaktör på Allers [caption id="attachment_13772" align="alignnone" width="430"] Hejdå 2014 och hej 2015![/caption] [caption id="attachment_13781" align="alignnone" width="430"] med fina fotograf Ralph.[/caption] [caption id="attachment_13782" align="alignnone" width="430"] På Skånes matfestival i Brösarp.[/caption] [caption id="attachment_13784" align="alignnone" width="430"] Höstmeny: svampsoppa med äpplefläsk.[/caption] [caption id="attachment_13785" align="alignnone" width="430"] Sydsvenskans kräfttest med bl.a Titti Quarnström.[/caption] [caption id="attachment_13787" align="alignnone" width="430"] Smulpaj.[/caption] [caption id="attachment_13788" align="alignnone" width="430"] Sallad med fikon och ädelost. En del av 2014 glöggmingelrecept.[/caption] [caption id="attachment_13789" align="alignnone" width="430"] Parfait med pepparkaka och vit choklad.[/caption] [caption id="attachment_13790" align="alignnone" width="430"] Matlagning med Mads Sondergaard från Kadeau.[/caption] [caption id="attachment_13791" align="alignnone" width="430"] Skreifiske i Norge.[/caption] [caption id="attachment_13792" align="alignnone" width="430"] Vi gjorde bountybars.[/caption] [caption id="attachment_13793" align="alignnone" width="430"] ...och lite fisktacos.[/caption] [caption id="attachment_13794" align="alignnone" width="430"] Firade pappas 65-årsdag![/caption] [caption id="attachment_13795" align="alignnone" width="430"] Selfie med Paul Svensson.[/caption] [caption id="attachment_13796" align="alignnone" width="430"] Något fula, men goda nougatfyllda croissanter![/caption] [caption id="attachment_13797" align="alignnone" width="430"] suck..[/caption] [caption id="attachment_13798" align="alignnone" width="430"] Pasta med spenat, varmrökt lax och tomat.[/caption] [caption id="attachment_13799" align="alignnone" width="430"] Sött hann vi också med: Kulfi.[/caption] [caption id="attachment_13800" align="alignnone" width="430"] Rejäl burgare. Kommer i nr 6 2015.[/caption] [caption id="attachment_13801" align="alignnone" width="430"] Givetvis lite smörgåstårta.[/caption] [caption id="attachment_13802" align="alignnone" width="430"] Gott nytt år![/caption] [caption id="attachment_13803" align="alignnone" width="430"] Praliner.[/caption] [caption id="attachment_13804" align="alignnone" width="430"] Med min bästaste väninna på MAD-eventet.[/caption] [caption id="attachment_13805" align="alignnone" width="430"] Asiatiskt blir det ibland.[/caption] [caption id="attachment_13806" align="alignnone" width="430"] Färgade ägg till påsk med naturliga färgämnen såsom blåbär och lök.[/caption] [caption id="attachment_13807" align="alignnone" width="430"] Selfie med Stefan Karlsson på Skreifisket i Norge.[/caption] [caption id="attachment_13808" align="alignnone" width="430"] Mycket kakor har det blivit...[/caption] [caption id="attachment_13809" align="alignnone" width="430"] ...och många menyer.[/caption] [caption id="attachment_13814" align="alignnone" width="430"] Smörgåstårta.[/caption] [caption id="attachment_13815" align="alignnone" width="430"] Firade midsommar i mars med fotograf kicki och kock Miki.[/caption] [caption id="attachment_13816" align="alignnone" width="430"] Surdegskurs med Jan Hedh.[/caption] [caption id="attachment_13817" align="alignnone" width="430"] Förbannat många pajer blir det på ett år...[/caption] [caption id="attachment_13819" align="alignnone" width="430"] Ola Rudin från Saltimporten i Malmö.[/caption] [caption id="attachment_13820" align="alignnone" width="430"] Mat: fish & chips.[/caption] [caption id="attachment_13821" align="alignnone" width="430"] Med fotograf kicki![/caption] [caption id="attachment_13822" align="alignnone" width="430"] Från årets kräftskiva.[/caption] [caption id="attachment_13823" align="alignnone" width="430"] Försökte lära mig att kitesurfa...[/caption] [caption id="attachment_13811" align="alignnone" width="430"] Ett riktigt gott nytt år! Hälsningar från Röda havet i Egypten//Sandra[/caption]