Det är helg och vad passar då bättre än en extra lyxig frukost! Du behöver: En muffinsplåt med 8 fördjupningar lite smör färdig smördeg, ca 250 g ca 100 g färsk babyspenat salt och peppar 8 st rejäla skivor kallrökt lax 8 st ägg från glada höns En kopp kaffe och ett glatt morgonhumör! Sätt igång ugnen på 200°, gärna varmluft. Smörj fördjupningarna i formen med smör. Dela smördegen i 8 bitar och tryck ner i muffinsplåten, dvs en bit smördeg till varje fördjupning i plåten. Tryck till och "lappa till" så du får en hyfsat rund form på smördegen och att den går en bit upp på kanten i fördjupningen. Fräs upp spenaten snabbt i en het panna med smör (lika het som Sean Connery i en James Bond film), salt och peppar och fördela den och laxen jämnt i formarna. Knäck ner ett ägg i varje smördegsform och tillaga klart (tills ägget satt sig) i mitten av varm ugn, ca 10 minuter, givetvis en stund längre om det ej är klart. Fyll upp din kaffekopp och njut av en stunds lugn och ro! Tips: Vill du ha det ännu lyxigare? Riv ner lite god lagrad ost innan du knäcker över ägget. Och givetvis går det bra att göra i portionsformar!