[caption id="attachment_16678" align="alignnone" width="700"] Lax i form är tacksamt och enkelt. Perfekt till helgen.[/caption] Lättlagad och festlig citronlax i form Snabb och enkel middag till helgen! •4 pers • 1h 400 g lax 1 grön zuccini ca 200 g fetaost 200 g naturell färskost 2 dl vispgrädde finrivet skal av 2 citroner salt och peppar. 1. Skiva zuccinin tunnt på längden, salta och peppra. 2. Skär ner laxen i ca 5x5 cm stora bitar, salta och peppra. 3. Rör ihop färskost med nersmulad fetaost, grädde och citroncest. Salt och peppar till tycke. 4. Lägg lax och zuccini lite "slarvigt i en ugnsfast form ca 15-20 cm i storlek. klicka över krämen och baka i varm ugn 225° i 12-15 minuter. Servera med t.ex pressad potatis eller en grönsallad. Tips! Använd en osthyvel, potatisskalare eller en mandolin när du skivar zuccinin! och om du vill kan du välja en färskost med smak. Puss//Sandra Bild: Ralph Månsson