Snart är det fredag! Vad passar då bättre än en enkel, snabb och läcker färsk pasta med varmrökt lax! I veckans nummer (nr 7) på sidan 69 hittar du detta recept. Pasta med varmrökt lax, tomat & spenat 2 pers och ca 15 minuter 1 vitlöksklyfta 1/2 pkt frysta solmogna tomater, ca 100 g, Findus olja till stekning 1 påse färsk spenat, ca 60 g salt och peppar ca 200 g varmrökt lax Till servering; färsk pasta, flagad parmesan & olivolja Koka upp vatten till pastan. Spenatfräset går oerhört snabbt att laga till så lägg ner den färska pastan i vattnet samtidigt som du gör spenatfräset. Skala och riv vitlöken fint, halvera de tinade tomaterna. Fräs i en panna med olja i ca 2-3 minuter. Tillsätt spenaten och rör runt. Dra av från värmen. Bryt/dela laxen i mindre bitar och vänd ner i spenat- och tomatfräset. Häll av kokvattnet från pastan, ringla över god olivolja av fin kvalitè och servera. Tips: frysta tomater är ett bra alternativ på vinterhalvåret då färska tomater är ganska tråkiga och dessutom ur säsong. //Sandra [caption id="attachment_14320" align="alignnone" width="430"] Färsk pasta med varmrökt lax, spenat, tomat & massor av parmesan! Mums![/caption]