[caption id="attachment_17186" align="alignnone" width="640"] En bild från när jag besökte Harrods. Där var det enskilda stora rum för de olika råvarorna. Frukt och grönt i ett rum, mejeri i ett annat o.s.v...enligt mig en perfekt matbutik. Utöver Whole foods.[/caption] Redan nu finns det påbörjade projekt med hjälpmedel som känner av om ditt kylskåp t.ex är slut på mjölk. Och du kan lugnt kolla av det via din mobiltelefon hemifrån eller från jobbet. Det sias även om att matbutikerna kommer att bli mer småskaliga med odlingar på hustaken. Marco Gualtieri, upphovsman till Seeds & Chips, (en internationell konferens om mat- och teknologik) i Milano. Tror att i framtiden kan du ta på dig ett headset och sen virtuellt se hur en ko blir mjölkad och sen beställa och köpa mjölk från just den kon du såg bli mjölkad. Låter helt knasigt. Eller hur? Fast ändå ganska häftigt! I dagens samhälle, så har vi aldrig varit så intresserade av mat som vi är nu. Det är även mer fokus på hälsomedveten, vegansk och ekologisk kost. Givetvis måste de stora butikerna följa trenderna och sina konsumenters önskan. De vill ju sälja. Nu går den processen ganska långsamt och stora butikskedjor slår ofta ut det småskaliga. Och alla har inte tiden att besöka gårdsbutiker eller grönsakstorgen i städerna. Fast visst hade det varit häftigt med kanske en vertikal odling på en vägg inne i en matbutik? Eller kommer alla matbutiker att upphöra? Du kanske bara lägger en beställning på nätet och dina varor levereras vid dörren. Kanske av en drönare?! Av Sandra Palmqvist