[caption id="attachment_6034" align="alignnone" width="430" caption="Fredagsmys"] [/caption] Äntligen fredag! Idag har det plåtats och provsmakats tacos i fotoateljén för ett kommande sommarnummer. Så blanda ihop några mojitos och lägg ölen på kylning. Nu blir det texmexfest! Som den vanliga svensson man är så ska man ju äta tacos på fredagar. Men varför inte göra det lite mer spännande och skippa färsen? Vad sägs om karré som kokt länge tillsammans med porter, lime, apelsin och oförskämt mycket vitlök och chili. Släng bara ner det i en gryta. Sen sköter det sig själv (fungerar även ypperligt att göra dagen innan med). Lax som grillats till perfekt mjäll konsistens! Eller kycklinglårfilé som fått gotta sig i din egna kryddblandning! Till detta hemkokt chilisås, majstortillas, physalissalsa och rejält med guacemole! [caption id="attachment_6038" align="alignnone" width="430" caption="Långkok på gång."] [/caption] [caption id="attachment_6039" align="alignnone" width="430" caption="Fotograf Ralph."] [/caption] [caption id="attachment_6041" align="alignnone" width="430" caption="Utkast texmexrecept."] [/caption]