[caption id="attachment_16258" align="alignnone" width="660"] Bästa receptet på pulled pork! En perfekt söndagsmiddag![/caption] Långkokt karré med smak av öl, chili och citrus ● 6–8 pers ● 30 min + ca 2 tim koktid 1 kg benfri karré 8 vitlöksklyftor 2 röda chilifrukter, typ spansk peppar 2 limer 2 apelsiner olja till stekning 1 msk malen spiskummin 1 msk malen koriander 1 msk rökt paprikapulver 1 msk malen ingefära 1 msk oregano 1 burk cocacola, 33 cl 50 cl porter ca 1 liter kalvbuljong av fond eller tärning + vatten 1. Skär karrén i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken. Skiva chilin och behåll kärnorna. Riv citrusfrukterna och pressa ur saften. 2. Bryn köttet till fin färg i olja i en gryta. 3. Lägg ner resterande ingredienser i grytan. Låt koka ihop utan lock på medelhög värme tills köttet faller isär och vätskan har reducerats och börjar få en lite klibbig konsistens. Det tar ca 2 timmar. Rör i grytan med jämna mellanrum. Smaka av, men oftast behövs det ingen salt eller peppar. Det utvecklas väldigt mycket smak under koket! Tips! Köttet är gott att servera som ensamrätt med kokt ris eller ugnsrostade rotfrukter till. Eller kör tacoracet med tortilla, guacamole och en ananassalsa! Obs! Glöm inte att ta av locket på grytan när det ska koka ihop! Recept/styling: Sandra Palmqvist Bild: Ralph Månsson