Jag har ett väldigt varierande jobb. Pendlar mellan receptskrivning i kuben (mitt kontor). Den senaste månadens recept sträckte sig från jul och nyår till våriga menyer och ca 40 recept totalt. Lagar upp mat och stylar inför matfotograferingar, går på föreläsningar och kokbokslanseringar, den ständiga jakten på rekvisita och inspiration. Redaktionsmöten och matplanering med min chef Lena. Däremellan träffar jag våra fina frilansare för matiga möten och snack. Detta är en del av det jag gör. Jag tror även att ni förstått att jag lever i en egen bubbla med att fira jul i augusti, påsk runt juletider och lägger in midsommarsillen i februari... Ett stort säljjobb, t.ex det årliga julbordet tar sin lilla tid: recepten ska skrivas, all rekvisita ska införskaffas/lånas. Allt från lilla sillgaffeln till laxfatet. Vart ska jobbet plåtas? Ska vi låna någons hus eller ska vi bygga upp en miljö i vår fotoateljè? Vad är det för väder den dagen vi plåtar? Även om jobbet är inomhus är det stor skillnad på ljuset för t.ex fotografen. All fotoutrustning som ska packas med. Ja, det är mycket att tänka på vid en matfotografering. Inte allra minst måste vi koka kaffe. Utan kaffe går det inte. Igår gjorde jag ett litet jobb till ett nummer nästa år. Fotograf var Christina Uhlin, eller Kicki som vi kallar henne. Totalt bara 5 recept, men det blev en heldag med köksförberedelser + plåtning. Jag och Kicki blev nöjda! En del av resultatet ser du nedan. Jag önskar dig en trevlig helg! //Kram [caption id="attachment_12871" align="alignnone" width="430"] Jag och kicki![/caption] [caption id="attachment_12870" align="alignnone" width="430"] Kycklin, citron, lufttorkad skinka, dragon och en rostad paprikasås.[/caption] [caption id="attachment_12869" align="alignnone" width="430"] Klassisk liten smörgåsbakelse med både kött, fisk och vegetarisk fyllning.[/caption] [caption id="attachment_12868" align="alignnone" width="430"] Minipajer: svamp, lök och örter.[/caption] [caption id="attachment_12867" align="alignnone" width="430"] Matig och snurrig bulle fylld med salami och krämig färskost.[/caption] [caption id="attachment_12872" align="alignnone" width="347"] ...och så var det ju fredag. Trevlig helg![/caption]