Recept - lättlagad lax i form Vilken citrusfrukt är din favorit? Jag älskar apelsin! Bara att skära i klyftor och trycka i sig. Citron gillar jag bäst i mat. Både till kött och fisk. Finrivet skal av citron tillsammans med vitlök och timjan är kanon till nötkött. Syltad citron är skitgott till en ceviche. Och gillar du färsrätter ska du definitivt ha cest av citron i t.ex en kalvfärslimpa. Recept - Ljuvlig citron- och lakritscheesecake Bergamot - är också en trevlig liten sak. Något mer bitter i tonen, men fantastisk i krämer och fyllningar till bakverk. Satsumas - påminner om clementinen både till utseende och smak. Är oftast kärnfri. Fingerlime - liten frukt från Australien som verkligen ser ut som ett litet finger och fruktköttet är som små kulor som smakar friskt av lime. Dock dyr och något svår att få tag på. Yuzu - kom jag först i kontakt med för ca 10 år sedan i NYC. En östasiatisk frukt som påminner lite om grapefrukt i smaken. Recept - i Mamma Maggies kaloribomb har vi både citron och apelsin! Har 2 små citronträd hemma. Första citronen började komma för ca 1,5 år sedan. Har fortfarande inte skördat den än. Tänker mig en jäkligt god gin & tonic på den. Eller så har den hängt för länge och är torr som fnöske inuti... [caption id="attachment_18059" align="alignnone" width="640"] Totalt har vi ca 6 citroner på gång i båda träden.[/caption] [caption id="attachment_18061" align="alignnone" width="640"] Detta är den äldsta.[/caption]