[caption id="attachment_16183" align="alignnone" width="700"] Krämig kräftsoppa![/caption] KRÄMIG KRÄFTSOPPA En enkel soppa med mycket smak! Perfekt till nyårsmiddagen! 6 port 1 ½ timme 10 hela kräftor, från frysen 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 liten morot 1 fänkål 1/2 dl tomatpuré 1 msk dillfrö 1 msk smör 1 liter blandad fiskbuljong av flaska eller tärning 3 dl vispgrädde salt och peppar Lägg kräftorna i dubbla plastpåsar. Slå sönder de rejält med hjälp av något hårt såsom en brödkavel, kastrull eller köttbankare. Skala och finhacka lök och vitlök, skala/ansa morot och fänkål och skär ner i mindre bitar. Fräs allting mjukt, tills fin färg, i en gryta med lite smör. Tillsätt dillfrö och tomatpuré och bryn några minuter till. Slå på buljongen och låt småkoka utan lock i ca 20 minuter. Sila, tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Servera med valfritt bröd! Av Sandra Palmqvist