[caption id="attachment_16701" align="alignnone" width="700"] Med denna fina potatisrätt vill man inte gå på LCHF-diet![/caption] Örtslungad potatis i strut med rostad vitlök-och fänkålskräm Gott som det är, till fisk eller till kött med för den delen! Och krämen är lätt beroendeframkallande. •4 pers •30 min 400 g potatis, gärna små 2 knippe dill smör till slungning Fänkålskräm 3 msk torkade fänkålsfrön 1-2 vitlöksklyftor salt och peppar ngr droppar citronsaft 1 ½ dl majonnäs 1. Koka potatisen. 2. Skala och riv vitlöken fint. Torrosta tillsammans med fänkålsfröna på medelvärme i en panna tills gyllenbrunt. Mixa ihop med majonnäsen med en stavmixer. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. 3. Finhacka dillen och smörslunga den i en varm panna tillsammans med den kokta potatisen. Servera potatisen som ett snack eller som tillbehör till fisk eller kyckling! Tips! Gör du hemgjord majonnäs, så mixa ner de rostade fänkålsfröna och vitlöken i oljan innan du slår ihop din hemgjorda mayo! Puss//Sandra