[caption id="attachment_16419" align="alignnone" width="700"] Chocolattes semmelpralin.[/caption] Först kom semmelwrapen, sedan semmelsmoothien. Nu har den prisbelönta chokladhantverkaren Chocolatte från Helsingborg tagit fram en semmelpralin! Semmelpralinen är fylld med en vaniljganache smaksatt med kardemumma ovanpå en mörk tryffel med marsipan. Höljet består av mjölkchoklad. Semmelpralinen är tillverkad för hand i deras egna lilla chokladfabrik. "– Vi gillar att experimentera med olika smakkombinationer och ville gärna göra vår tolkning av den traditionella semlan. Vaniljganachen ger en fluffig, gräddig känsla och marsipantryffeln påminner om mandelmassa" ! Säger Märta Lindohf som är en av grundarna till Chocolatte. Det är Märta som har skapat semmelpralinen tillsammans med konditorn Hanna Assarsdotter. [caption id="attachment_16418" align="alignnone" width="700"] Teamet från Chocolatte: Märta Lindohf, Hanna Assarsdotter och Martin Persson på den lilla chokladfabriken Chocolatte i Helsingborg.[/caption] Semmelpralinen kostar 16 kronor och säljs under februari månad. Den bör avnjutas med en god kopp kaffe, precis som en vanlig semla. Till fettisdagen den 9 februari kommer Chocolatte även att ta fram en chokladsemla i samarbete med bageriet Brödkultur. Det blir en kardemummabulle fylld med samma mörka tryffel som i semmelpralinen samt vispad chokladgrädde. Chocolatte fick också internationellt erkännande för sina praliner när de vann guld och silver vid International Chocolate Awards hösten 2015. D.v.s Chocolatte har koll på vad de gör. Så missa inte detta! Personligen gillade jag pralinen väldigt mycket! Det går absolut inte att jämföra med en riktig semla, men pralinen har perfekt krämighet och mycket smak av kardemumma. Ska jag gnälla på något så skulle det vara att jag hade hellre velat ha smak av mandelmassa än marsipan, men jag gillart ändå! //Sandra