I morgon, den 5 februari, avgörs Årets Kock 2015 - SM i professionell matlagning - på Gothia Towers i Göteborg. Årets finalister är: Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, Ystad David Lundqvist, Operakällaren, Stockholm Anders Karlsson, The Absolut Company, Stockholm Markus Westh, Lilla Ego, Stockholm Saori Ichihara, Shibumi, Stockholm Emma Erlandsson, Oaxen Krog & Slip, Stockholm Thomas Sjögren, Swedish Taste, Göteborg Daniel Engellau, Aveqia, Stockholm Givetvis klappar mitt hjärta extra för Skåne, men håller tummarna hårt för Emma & Saori! Finalisterna ska laga fem smårätter med fritt val av fisk och skaldjur från Nordsjön utanför Västkusten och Norska havet. Två av rätterna måste vara varma. I tävlingsrätt nummer två är huvudråvaran svenskt gårdslamm. Deltagarna får välja om de vill använda sig av framdel med ben eller en stek med ben eller båda styckdetaljerna. Receptet ska även innehålla minst en produkt från Arlas sortiment. Klockan 09.00 på tävlingsdagen livestreamas finalen. Se presentationerna av de färdiga rätterna och ta del av prisutdelningen med start klockan 15.30. På kvällens bankett flankerar kända kockar på röda mattan; t.ex Leif Mannerström, Karin Fransson, Anders Dahlbom, Årets Kock 1993, Niklas Ekstedt, Håkan Thörnström, Stefano Catenacci, Kunglig Hovtraktör, och Alexandra Zazzi. Emma Bengtsson, den första svenska kvinnliga kock som belönats med två stjärnor i Guide Michelin kommer resande från New York för att bland annat delta i juryarbetet under finalen. För mer information och se livestreamingen gå in på www.aretskock.se