I Allers nummer 25 har vi många härliga recept till midsommarhelgen! Där har jag gjort en saftig mazarintårta med läcker jordgubbssmörkräm. Eftersom jag är något beroende av mazarinkakor har jag vidareutvecklat receptet lite; mer mandelmassa, citrussmak, ännu saftigare, mer kärlek (läs smör...) och dessutom helt glutenfri! Det finns hundratals liknande recept, men just detta tänkte jag själv bjuda mitt midsommarsällskap på! 500 g rumstempererad mandelmassa med hög mandelhalt. Ingen såndär "hittepå" där man får leta efter mandeln med pincett. Eller varför inte göra din egen? 125 g riktigt smör, rumstempererat. finrivet skal (cest) av 3 clementiner, inte satsumas. 1 tsk bakpulver 1 dl strösocker 1 dl skållad och grovhackad mandel 4 st medelstora ägg, rumstempererade. 50 g hackad mörk choklad Vispa ihop mandelmassa, smör, cest, bakpulver och socker med elvisp i en bunke. Rör ner choklad och mandel. Tillsätt till sist äggen ett i taget under omrörning. Blanda väl! Häll upp smeten i en välsmord rund springform med avtagbar botten och baka i mitten av förvärmd ugn på 175 grader i cirka 40-45 minuter. Låt svalna i formen. Sen kokte jag upp clementinsaften, rörde ner 200 g finhackad vit choklad och 2 blötlagda gelatinblad. Lät den stelna i kyl och smetade på vid servering. Garnera med de bär du gillar bäst! Det är läge för jordgubbar just nu. I provkökets frys hittade jag lite blåbär och några granatäpplekärnor. Blev hur smarrigt som helst! Det är inte citrustider nu, men jag hittade ekologiska och väldigt söta clementiner. Givetvis kan du smaksätta kakan med lime eller citroncest istället! /Sandra