[caption id="attachment_15664" align="alignnone" width="700"] Mmm..[/caption] SMÖRDEGSGÖMMA 4 pers • ca 30 min 1 färdig smördeg, 250 g 2 äpple, ca 300-350 g, gärna ett svenskt äpple åt det sötare hållet! 100 g mandelmassa 1 dl frysta lingon ägg till pensling Skölj och skiva frukten tunt. Blanda ihop med lingon. Riv mandelmassan grovt. Lägg smördegen på en bakpapperklädd plåt. Lägg hälften av mandelmassan på smördegen. Lägg sen på äpple/lingonfyllningen. Lämna kanterna fria. Lägg på resten av mandelmassan. Vik in kanterna, pensla med ägg och tillaga fint gyllenbrun i mitten av varm ugn på 200° i 20 minuter. Beroende på din ugns dagsform, så kan det tiden både vara kortare och lite längre. Servera nybakad med en rejäl klick vispad grädde! Av: Sandra Palmqvist Bild: Ralph Månsson