[caption id="attachment_19561" align="alignnone" width="700"] Sandras choklad- och jordnötstårta.[/caption] Inte för att skryta – men den här tårtan tyckte faktiskt Fredriks fika var den godaste av våra alster i andra avsnittet av Utmaningarna kök. 1 saftig sockerkaka (se recept längre ner i inlägget). Fyllning 1 burk crunchy jordnötssmör, ca 350 g 1 ½-2 dl tjock neutral yoghurt, t.ex turkisk eller grekisk Florsocker att smaka av med. Chokladtopping 200 g choklad (mörk eller ljus) 75 g smör 1 nypa flingsalt, ca ½ tsk Så här gör du: Baka sockerkakan i god tid, så ordentligt avsvalnad innan du fyller den. Hacka chokalden fint och smält chokladen. Rör ner smöret och ställ kallt. Det ska inte ha stelnat helt, men gärna få satt sig till bredbar konsistens. Rör ihop jordnötssmöret med yoghurten och smaka av med florsocker. Dela sockerkakan och lägg fyllningen i mitten. Bred på chokladtoppingen och ställ svalt. Om du bakar under en varm sommardag så ställ den i kylen. Tips! Garnera med hackade jordnötter eller smält vit choklad som du penslat ut till flarn. Och kanske färgat med hushållsfärg. Har du chokladströssel hemma kan du med fördel dekorera med det också. Garnering: Hackade jordnötter eller karamelliserade jordnötter: Antingen kan du – som jag gjorde i Utmaningarna kök – bara hacka jordnötter och pynta tårtan med. Men om man vill karamellisera nötterna är det ”bara” att smälta socker tills gyllene och vända ner valfria nötter. OBS! Tänk på att inte ha för hög värme och rör helst inte i sockret. Vit choklad-flarn med hushållsfärg: Smält vit choklad och pensla ut på ett bakplåtspapper. Lägg i kyl tills de stelnat. Vill du ha en annan färg på flarnen kan du blanda ner hushållsfärg i den smälta vita chokladen. Recept på tårtbotten: 200 g smör 2 ½ dl socker 3 ägg 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker Till formen Smör ströbröd Så här gör du: Smörj och bröa en sockerkaksform. Sätt ugnen på 175 grader. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda de torra ingredienserna, rör ner i smeten tills den är jämn och fin. Tillsätt grädden, rör igen. Häll smeten i formen och grädda på galler i nedre delen av ugnen i 40–60 minuter. Låt kakan stå några minuter, stjälp upp på galler och låt svalna under formen eller en bakduk. [YouPlaySinglePlayer video="905,344,202426" ap mute yot yos ]