Som vinnare av Årets Konditor 2015 bär Anders Oskarsson den eftersträvansvärda mästartiteln Årets Konditor och representerar branschen under ett års tid. Tävlingen, som hade temat show off, utmanade finalisterna till det yttersta i smak, utseende, kreativitet och hantverksskicklighet. "–Det här känns otroligt! Det har varit två hektiska dagar och många månaders enorma förberedelser. Idag föll allt på plats och jag är väldigt nöjd, säger Anders Oskarsson som till vardags jobbar här Nilssons konditori. [caption id="attachment_15717" align="alignnone" width="700"] Anders Oskarsson, Årets konditor 2015.[/caption] Årets Konditor avgjordes under två dagars tid, inför publik. Finalisterna tävlade i fyra olika moment, de skulle skapa en våningstårta med minst tre våningar, en tartelette, två olika praliner samt ett hemligt klassiskt bakverk i ett modernt utförande. De tävlande bedömdes av två jurygrupper, en smakjury och en metodjury. Syftet med Årets Konditor är att lyfta fram konditori som det hantverk det är, att stimulera utveckling och kreativitet inom branschen samt att få unga att intressera sig för yrket. Konditorer från hela landet ansöker till tävlingen för att göra upp om den eftersträvansvärda titeln Årets Konditor – tillika Svensk mästare i konditori. [caption id="attachment_15718" align="alignnone" width="700"] Anders tårta. En prima ballerina må jag säga![/caption] "- Det har varit det starkaste startfältet i tävlingens historia. Vi har fått se bakverk från alla deltagare på en nivå som man inte trodde var möjligt, både utifrån smak och det visuella uttrycket, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer, som arrangerar tävlingen Årets Konditor. På andra plats kom Frida Leijon, från Uppsala. Frida är konditor på Güntherska Hovkonditoriet i Uppsala. På tredje plats kom Anicka Larsson, från Gotland. Anicka är konditormästare på Handgjort Stockholm i Stockholm. //Sandra