[caption id="attachment_16400" align="aligncenter" width="544"] Med dessa nutellafyllda plättarna i magen, så klarar man allt![/caption] Nutellafyllda vaniljpannkakor med vinterfrukt Rismjölken går bra att byta ut mot vanlig mjölk. •4 port, ca 12-14 plättar •30 min 5 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 1 tsk salt 1 ½ tsk vaniljpulver eller 1 urskrapad vaniljstång 2 ägg 1 msk rapsolja 3 dl rismjölk smör eller olja till stekning ca 1-2 dl Nutella, eller annan chokladkräm. Kanske hemgjord? Servering Vinterfrukt t.ex apelsin, blodgrape och granatäpple 1. Klicka ut Nutellan på bakpapper och forma till 16 små tunna cirklar (dvs några extra om något skulle gå åt skogen. Som att hamna i munnen eller så....) ca 3 cm i diameter. Sätt i frysen så de stelnar ordentligt. Detta gör vi för att undvika att det smälter i pannan. 2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. 3. Rör ner ägg och olja. 4. Tillsätt rismjölken och mixa med en stavmixer tills det blir en jämn och slät smet. 5. Börja steka plättarna i matfett i en stekpanna på medelvärme tills de är fint gyllenbruna på undersidan. Lägg på en fryst Nutellacirkel, toppa med lite smet,och vänd pannkakan. Låt den sedan bli fint gyllenbrun den med. Gör inget om pannkakan inte blir perfekt och lite Nutella rinner ut! Insidan som räknas! Och den ska vara mjuk, kladdig och chokladig! 6. Servera Nutellaplättarna med vinterfrukten! Tips! Även goda kalla dagen efter på t.ex en skidtur där extra energi behövs! Se Allers 3 favoritrecept med nutella! Kram! //Sandra Bild: Ralph Månsson