Vem blir den nya kladdkakemästaren? För att vara med och tävla skapar man ett eget kladdkakerecept, tar en bild på kakan och anmäler sitt recept på arla.se senast den 30 augusti. En jury bedömer bidragen och väljer ut 20 recept som går vidare till semifinal. Därefter utses 6 finalister som i finalen får baka sina kladdkakor inför publik på Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan (8-11 oktober). Förra årets tävling visade tydligt det växande intresset och att kreativiteten har höjts. Då tävlade bland annat en Kolakladdkaka med blåbär mot en Glutenfri kladdkaka med mandelmjöl och polkagris. Efter en rafflande final stod till sist Amy Allegrini Hobson från Kumla som vinnare med sin Kladdkaka med marängsvisstopping. [caption id="attachment_12626" align="alignnone" width="430"] Dubbel kladdkaka med nougattäcke från Allers förra hösten![/caption] Hur går tävlingen till? 1. Skapa ett eget kladdkakerecept, där en av ingredienserna ska vara smör 2. Ta gärna en bild på kladdkakan 3. Anmäl receptet senast den 30 augusti på: www.arla.se/evenemang/kampanjer-och-tavlingar/kladdkakeracet/anmal-dig-har/ Vad vinner man? Alla 20 semifinalister får kokboken Grilltillbehör från Arla Köket. Alla 6 finalister får Magnus Johanssons bok Lyckas med choklad, ett diplom, en pokal samt tävlingskläder. Vinnaren av Kladdkakeracet får dessutom en valfri kurs hos Magnus Johansson Bageri & Konditori i Stockholm. De fem mest populära kladdkakerecepten läggs ut på på www.arla.se Fem snabba tips – så lyckas du med kladdkakan 1. Rör istället för att vispa. En kladdkaka ska inte vispas utan röras ihop. Undvik luftbubblor i smeten då luft gör kakan fluffig och därmed mindre kladdig. 2. Håll koll på gräddningstiden. Om det står 15-20 minuter i receptet så känn på kakan med en sticka redan efter 15 minuter. Den ska fortfarande vara kladdig i mitten, men tänk på att kakan stelnar när den svalnar. 3. Välj hellre en stor kakform än en liten. Om det inte står utskrivet i receptet hur stor formen ska vara är det generellt sett bättre att använda en stor form, ca 24-26 cm i diameter. 4. Bröa med variation. Variera gärna det du bröar formen med. Att använda exempelvis kakao, kokos eller finhackade nötter ger en lite annorlunda twist på kakan. 5. Bryt av det söta. Servera något till kladdkakan som bryter av det söta, t ex en lättvispad grädde, färska bär eller en fräsch yoghurt. //Sandra