Ibland så händer det! Jag trotsar morgontröttheten och stiger upp med solsken i blick och fixar nybakade bullar och färskpressad juice efter morgonrundan i skogen! Eller nej. Ingen morgonrunda och ingen frukost hemma, så det blev till att fixa scones. Och solskensblicken den satt nog långt in... 100 g mjukt smör, laktosfritt 8 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 1/2-1 tsk salt 3 dl laktosfri Kefir Nyp ihop smöret snabbt med mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt Kefiren och blanda "slarvigt". Gör 4 platta"kakor" och lägg på bakpapperklätt galler. Baka av i mitten av varm ugn på 225 grader i ca 15 minuter. TIPS! Jag brukar ibland strössla lite råsocker på toppen innan gräddning. Extra gott! Att vända ner lite frysta bär, hackad choklad, vaniljpulver eller citruszest är också gott! Och att grädda scones på bakpapperklätt galler istället för bakplåt, ger den där lilla fåran i botten som den extra smörklicken kan ligga i.. Trevlig helg! Kram, Sandra