[caption id="attachment_16241" align="alignnone" width="618"] Lets go bananas! Baka en ljuvligt god banankaka! Med dumlekolor, choklad och valnötter. Perfekt syssla en kall vinterdag![/caption] Banankaka med valnötter, choklad och dumlekolor • ca 14 bitar 100 g valnötter 50 g mörk choklad 15 dumlekolor 2 dl strösocker 150 g mjukt smör 3 mogna bananer, 350 g 2 ägg 3 dl vetemjöl 1 ½ tsk bakpulver 1 tsk malen ingefära 1. Sätt ugnen på 175, gärna varmluft. Grovhacka valnötterna. Hacka chokladen. Dela dumlekolorna i mindre bitar. 2. Vispa socker och mjukt smör fluffigt med elvisp. 3. Mosa två bananer och blanda i smeten. Tillsätt äggen. 4. Blanda alla torra ingredienserna, inklusive choklad, kolor och valnötter, och vänd ner i smeten. 5. Smörj och bröa en avlång kak-/brödform som rymmer ca 2 liter och häll ner smeten. Eller använd ett bakpapper. Går lika bra! Skala och dela den sista bananen och lägg på toppen. Baka i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Ät den ljummen som den är eller med vaniljglass och lite kolasås! Recept: Sandra Palmqvist