Ett recept med jordgubbar, smör och mandelmassa! En favorit i repris; mycket mandelmassa, citrussmak, ännu saftigare, mer kärlek (läs smör…) och dessutom helt glutenfri! Det finns hundratals liknande recept, men Mmmm...mazaaaariiiin! 500 g rumstempererad mandelmassa med hög mandelhalt. Ingen sådan där ”hittepå” där man får leta efter mandeln med pincett. Eller varför inte göra din egen? 125 g riktigt smör, rumstempererat. finrivet skal (cest) av 2 medelstora citroner, gärna eko. 1 tsk bakpulver 1 dl strösocker 1 dl skållad och grovhackad mandel 4 st medelstora ägg från glada höns, rumstempererade. 50 g hackad mörk choklad Vispa ihop mandelmassa, smör, citroncest, bakpulver och socker med elvisp i en bunke. Rör ner choklad och mandel. Tillsätt till sist äggen ett i taget under omrörning. Blanda väl! Häll upp smeten i en välsmord rund springform med avtagbar botten och baka i mitten av förvärmd ugn på 175 grader i cirka 40-45 minuter. Låt svalna i formen. Lösvispad grädde, vaniljkräm eller en vanlig frosting på florsocker och vatten är gott att smeta på vid servering. Garnera med de bär du gillar bäst! Det är läge för jordgubbar just nu. När denna kakan gjordes hittades det blåbär och granatäpplekärnor i provkökets frys. Blev hur smarrigt som helst! //Sandra