[caption id="attachment_25081" align="alignnone" width="700"] Enkel och saftig kaka som man bara rör ihop med smak av mandelmassa och björnbär. Gillar du inte björnbär kan du ta något annat bär.[/caption] Mandelmassakaka med björnbär - enkelt recept Trots både socker och mandelmassa är kakan ej så söt. Enkel "rör ihop"-kaka. Lika god efter en middag som till eftermiddagskaffet. Antal: 12 bitar Tid: 45 minuter 125 g smör 2 dl strösocker 2 ½ dl vetemjöl 200 g mandelmassa 3 ägg 150 g färska björnbär eller frysta tinade och avrunna ½ dl pärlsocker Tillbehör vispad grädde ev mer björnbär Tips! Gillar du inte björnbär kan du använda hallon, blåbär eller något annat bär i kakan. [caption id="attachment_25082" align="alignnone" width="700"] servera med en klick kall vispad grädde, saft eller kaffe och du har en underbar sensommarfika![/caption] Gör så här! Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Dra av från värmen och rör ner socker och mjöl med en ballongvisp. Riv mandelmassan grovt och rör i. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Häll smeten i en smord och bröad rund bakform, ca 23 cm i diameter. Ansa och halvera björnbären, om små behåll de hela, och lägg på kakan. Toppa med pärlsocker. Baka i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Tänk på att alla ugnar fungerar olika, så håll koll på din kaka. Servera kakan med en klick vispgrädde och eventuellt lite färska bär. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin