[caption id="attachment_16131" align="alignnone" width="640"] Brevet från Stina.[/caption] Dock inte i hel form, utan i receptform. Stina från Fagersta var så snäll att dela med sig av ett recept som hon och hennes man använt sig av i 45 år. Vart receptet har sitt ursprung visste hon ej, men att det var gott, det visste hon och Stinas man bakar minst 10 stycken varje jul och ger bort till vänner och bekanta. Jag kunde ju inte låta bli att provbaka och kan inte mer än att hålla med Stina från Fagersta. Fantastiskt gott! En blandning av både bröd och mjuk pepparkaka. En Pepparkakslimpa helt enkelt! Nedan får du receptet. Perfekta baket denna luciahelg! Och Stina! En present kommer med snigelposten //Kram, Sandra Stina från Fagersta pepparkakslimpa Antal: 1 st Tid: ca 2 timmar 2 ½ dl mörk sirap 1 dl strösocker 1 tsk malen kanel 1 tsk malen ingefära 1 tsk malen kryddnejlika 3 ¾ dl vatten 7 ½ dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat Värm på sirapen i kastrull tillsammans med sockret. Häll upp i en bunke och tillsätt kryddorna. Rör i mjölet och vattnet växelvis. Rör väl så det blandas jämnt. Rör ut bikarbonaten med sista mängden vetemjöl och blanda ner. Häll smeten i väl smord och bröad form. Grädda i mitten av varm ugn på 175° i 1 1/2 timme. Efter ca 10 minuter läggs en bit aluminiumfolie över, då spricker det ej på ytan. När klar, låt svalna under handduk och ät sedan ljummen med riktigt smör. Tips: Vi klädde vår form (en vanlig avlång brödform) med bakplåtspapper och bakade på varmluft. [caption id="attachment_16129" align="alignnone" width="640"] Smörgåspepparkaka.[/caption]