[caption id="attachment_24809" align="alignnone" width="700"] Ugnsstekt falukorv med fetaost och tomat är en lättlagad och ypperlig vardagsrätt som passar både stora som små. Jag har gjort denna på kycklingkorv som påminner om falukorv, men gör på vanlig falukorv eller varför inte en färsk salsiccia?[/caption] Ugnsstekt falukorv med fetaost och tomat Lättlagad sommarmiddag med medelhavssmaker. Antal: 4 port Tid: 1 timme 400–500 g falukorv, "vanlig" eller kyckling 150 g salladsost el fetaost 400 g små kvisttomater 2 aubergine 2 gröna squasher 2 msk oliv- eller rapsolja salt och peppar Tips! Det går bra att dubbla mängden ost om du vill ha mycket ost. Denna rätt är lika god att göra på annan korv som t.ex färsk salsiccia, men behåll den hel och håll koll så korven ej spricker alt gör några snitt i korven. Vill du ha sås till? Rör ihop 50/50 av vardera creme fraiche eller yoghurt med Ajvar relish. Smaka av med salt och peppar. Gör så här! Sätt ugnen på 200°. Skär aubergine och squash i mindre bitar, ca 2x2 cm. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form. Ringla över olja. Salta och peppra. Tillaga ugn i 20–30 minuter, rör runt då och då. Det ska bli riktigt mjukt. Utöka tiden om auberginen ej är klar. Ta ut formen ur ugnen, sänk värmen till 180°. Skiva korven och lägg ovanpå grönsakerna tillsammans med tomaterna. Smula över osten. Salta och peppra. Tillaga klart i mitten av ugnen i 20–25 minuter. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin