[caption id="attachment_23082" align="alignnone" width="700"] En klassiskt baconlindad kycklingfilé fylld med ost och serverat med en krämig sås på mangochutney och grädde. servera gärna med färsk mango till med.[/caption] Baconlindad kyckling fyllt med ost samt mangochutneysås Perfekt till helgmyset och passar både stora som små. Antal: 4 Tid: 1 timme 100 g smaksatt färskost, t.ex vitlök eller örter 1 dl riven vällagrad ost 1 msk ströbröd 4 st kycklingbröst 12 st baconskivor salt och peppar 1 tsk olja mangochutneysås 1 st burk mango chutney, ca 350 g 2 dl vispgrädde 1/2 dl blandad kycklingbuljong från tärning eller flaska Tillbehör ris, potatisgratäng, potatisklyftor Tips! Lite ströbröd i ostfyllningen får osten att inte rinna ut så mycket. Servera gärna med mer mango. Alltid bra att göra så mycket man kan själv, men mangochutney köper jag färdigt, men om du vill kan du givetvis göra en egen. Gör så här! Rör ihop färskost, ströbröd och riven ost. Skär ett snitt längs med kycklingbröstet. Salta och peppra i snittet och fördela ostkrämen däri. Linda in kycklingen i bacon. 3 skivor/filé. Lägg i en ugnsfast form och tillaga i mitten av varm ugn på 150° i ca 30 minuter. Därefter ytterligare 10 min på 225°. Så kycklingen blir genomstekt och bacon får fin färg. Kolla gärna med en stektermometer så kycklingen är klar. Alla ugnar fungerar olika. Under tiden kycklingen är i ugnen, koka ihop såsen genom att lägga allt i en kastrull, koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera med något av serveringsförslagen eller det du gillar bäst. [caption id="attachment_23083" align="alignnone" width="700"] Mmmm!! Vem kan motstå en sådan här hederlig gammal klassiker?[/caption] Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö