[caption id="attachment_17141" align="alignnone" width="627"] Kyckling med rabarber och krispigt bacon.[/caption] Rabarberkyckling med krispigt bacon • 4 pers • 1 tim ca 800 g kycklinglår eller filéer matfett till stekning salt och peppar 250 g rabarber 1 pkt bacon, ca 140 g en nypa socker Sås 2 dl kycklingbuljong 1 msk honung 2 dl vispgrädde Garnering ca ½ dl finhackad gräslök eller salladslök Servering kokt potatis sallad bröd 1.Sätt ugnen på 200°. 2.Stek kycklingen rejält på båda sidor i valfritt matfett. Salta och peppra väl. Lyft ur kycklingen ur pannan och rengör pannan. 3.Ansa rabarbern och skär den i mindre bitar. 4.Skär baconet i mindre bitar och stek det knaprigt i ugnen på en bakpappersklädd plåt i 10–12 minuter. Ställ åt sidan. Det går även fint att knapersteka det i en stekpanna på spisen. 5.Vispa ihop buljong, honung och grädde för hand. 6.Häll ner såsen, den brynta kycklingen och hälften av rabarberna i en ugnstålig panna och tillaga i varm ugn i 35–40 minuter. Korta ner tillagningstiden om du använder filéer. 7.Stek resten av rabarberna mjuka i smör i en panna i några minuter. Tillsätt salt och peppar och en nypa socker mot slutet. 8.Strö baconet över grytan och garnera gärna med hackad gräslök eller salladslök. Servera med de smörstekta rabarberna, nykokt potatis, sallad eller bara en bit gott bröd! Recept: Sandra Palmqvist Bild: Ralph Månsson